Glidlakan med vätskespärr 100x200cm, 58cm glidyta

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/sanicare/public_html/sites/all/modules/ubercart/uc_attribute/uc_attribute.module on line 1297.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/sanicare/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
Art.nr. 1009010

Glidlakan är ett ergonomiskt hjälpmedel för personer med smärta eller nedsatt rörelseförmåga. Glidlakanet har ett blankt mittparti med mycket låg friktion. Denna glidyta gör det lättare att ändra ställning i sängen – på egen hand eller hjälp av vårdare. Friktionen minskas vid förflyttning i sidled. I den andra riktningen ger glidytans material och utformning en högre friktion. När man använder Glidlakan underlättas minsta lägesförändring och det medför att blodförsörjningen ökar till utsatta kroppsdelar.

Mångårig erfarenhet från vårdsektorn visar att användning av glidlakan minskar risken för tryckskador. Glidlakanet är ett utmärkt arbetstekniskt hjälpmedel för vårdpersonal. Belastningen på ryggar och axlar minskar. Glidytans låga friktion gör att vändning av patient kan utföras på ett kraftbesparande sätt för vårdaren och ett skonsamt sätt för patienten. Glidlakanet lämpar sig mycket väl inom t.ex. sjukhusvård, äldreomsorg, gruppboende och hemvård. Även gravida kvinnor och personer med rygg– eller höftproblem har stor nytta av glidlakan.

Glidlakan är ett hjälpmedel som har belönats med flera uppfinnarpriser. Qorpus Vita har vidareutvecklat metoderna för hur man använder glidlakanet på bästa sätt. Glidlakanet har fått stor uppmärksamhet i TV –bl.a. Landet Runt och Nyhetsmorgon.

Ej skölj- och blekmedel.

 

Sanicare art nr 1009010
Färg Vit/Gul
Antal produkter/förpackning 1
Vikt per produkt 700g
Totalyta 100x200 cm
Liggyta 100x58 cm
Spärrskikt Ja

 

Preis: SEK 749,00

Preis ohne MwSt.: SEK 599,20

n/v
Glidlakan med vätskespärr 100x200cm, 58cm glidyta can also be found in these categories: